Aki meri, meg is eszi...
Ezután nyomj a lekerekített végébe egy mandulaszemet, így lesz köröm az ujjon.
Az ujj közepén, fölül készíts néhány vágást, hogy élethű legyen az ujjperc.
Megbolondíthatod a marcipánujjat egy egérfogóval. Ha erre ügyesen ráteszed az ujjat, úgy tűnik majd, mintha épp most szakadt volna le.
A vérről se feledkezz meg: néhány helyen kenj a marcipánujjra némi eperlekvárt :)
Tipp:
Marcipán helyett süthetsz is. Hozzávalók a sütiujjhoz:
1 tojás
20 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg vaj
A hozzávalókat gyúrd össze, és a formázás után süsd meg az ujjakat. A körömnek való marcipánt eperlekvárral ragaszd a kihűlt sütire.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése