2014. október 21., kedd

Hátborzongató levágott ujjak marcipánból

Sokkolhatod vendégeid az alábbi levágott ujjak tálalásával. 
Aki meri, meg is eszi...


Vegyél egy kis darab fehér marcipánt és sodord meg, hogy egy ujj formáját kapd. Az egyik végét kerekítsd le (itt lesz a köröm helye), a másik végét tépettre formázd. 
Ezután nyomj a lekerekített végébe egy mandulaszemet, így lesz köröm az ujjon.
Az ujj közepén, fölül készíts néhány vágást, hogy élethű legyen az ujjperc.
Megbolondíthatod a marcipánujjat egy egérfogóval. Ha erre ügyesen ráteszed az ujjat, úgy tűnik majd, mintha épp most szakadt volna le.
A vérről se feledkezz meg: néhány helyen kenj a marcipánujjra némi eperlekvárt :)


Tipp:
Marcipán helyett süthetsz is. Hozzávalók a sütiujjhoz:
1 tojás
20 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg vaj
A hozzávalókat gyúrd össze, és a formázás után süsd meg az ujjakat. A körömnek való marcipánt eperlekvárral ragaszd a kihűlt sütire.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése